Silvia Verbruggen-Honig

“Het kleinste wordt groot als je het met liefde doet”

Welkom bij Sabaaydi Massage Opleidingen! Mijn naam is Silvia. Tijdens een periode waarin het niet zo goed ging met mij heb ik gevoeld en ervaren wat voor mij belangrijk is in mijn leven. Mijn lijf gaf me allerlei signalen, maar ik negeerde die signalen. Niet wetende dat negeren niet lukt; je lijf gaat immers steeds harder roepen. Ik ben met hulp van een coach en door middel van massages gaan voelen wat voor mij belangrijk is… echt contact maken met de ander, vanuit mijn hart en mijn gevoel. Er kwam meer zachtheid en daarmee ook meer echte kracht. Mijn hart volgen, contact maken met mijn lijf… dat lijf weet immers precies wat je nodig hebt. En datgene wat ik belangrijk vind in mijn leven met mijn naasten, vind ik ook belangrijk in mijn werk. Dat is wat voor mij de essentie is van het leven! Verbinden met de ander, van hart tot hart!

De verbondenheid van lichaam en geest staat hierin voor mij centraal, de mens zien als geheel en vanuit mijn gevoel en intuïtie contact maken met de ander. Door mijn eigen ervaring met massages ben ik gaan voelen hoe mooi het is om geraakt te kunnen worden door aanraking. Om heel dicht bij jezelf te komen en te gaan voelen wat voor jou als individu belangrijk is in jouw eigen leven. Een massage die gegeven wordt vanuit intuïtie en gevoel geeft veel meer dan alleen het los kneden van spieren. Het raakt je als totaal mens, denken, voelen en je ‘zijn’. Massage koestert en zorgt voor een moment van rust en aandacht.

In 2007 werd ik gevraagd om te assisteren bij het geven van een massagecursus. Hieruit voortvloeiend kwam de vraag of ik de basiscursus intuïtief masseren zelf wilde gaan geven. En ja, dat wilde ik, voelde geen twijfel en volgde mijn gevoel! In januari 2008 ben ik begonnen met het geven van de basiscursus intuïtief masseren. Dit is uitgegroeid tot vele cursussen en workshops en een opleiding tot intuïtief masseur die we verzorgen.

Hoe mooi was het toen Judith en Fred Guitjens in 2013 vroegen of ik hun opleidingsinstituut Sabaaydi wilde overnemen en voortzetten! Dit voelde als een mooie en passende stap. Vanaf januari 2014 heb ik met heel veel plezier Sabaaydi overgenomen en verder laten bloeien. Een opleidingsinstituut waar eenieder zichzelf mag en kan zijn, kan leren en groeien als mens en masseur. Waar we leren van en met elkaar en het prachtige vak van masseur en het aanraken steeds meer een plaats krijgt in onze Westerse maatschappij.

Ik zou het heel fijn vinden om je te ontmoeten bij een opleiding, cursus of workshop van Sabaaydi Massage Opleidingen!

Lieve groet, Silvia